یخچال مخصوص مأموریت های فضایی ایجاد می شود
به گزارش تعمیرکار مهندسان در حال تولید یخچال یک یخچال مخصوص با توانایی کار در شرایط بدون گرانش برای مأموریت های فضایی هستند.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، از مزایای بی شمار آن که بگذریم، فضانورد بودن کار ساده ای نیست و بطور قطع برای کسانی که بیش از اندازه به غذا علاقه دارند، مناسب نمی باشد، چونکه منوی غذایی فضانوردان خیلی جامع نیست و خیلی از غذاها را نمی توان در آن یافت. با این وجود، فضانوردان از رژیم غذایی متنوعی برخوردار می باشند که شبیه آنچه ما در زمین می خوریم است.
اما آنچه فضانوردان برای ماموریت های طولانی به ماه و فراتر از آن نیاز مبرم دارند، یخچال است. مشخص است که یخچال هایی که ما در خانه هایمان استفاده می نماییم برای کار در جاذبه صفر مناسب نیستند و نمی توانند بصورت وارونه کار کنند، همین مورد یک طراحی جدید را می طلبد.
مهندسان دانشگاه "پردو"(Purdue) با همکاری مهندسان دو شرکت دیگر، در حال طراحی یخچالی هستند که در جاذبه صفر و در جهت های مختلف کار کند. طرح یخچال آنها در یک آزمایشگاه تحقیقاتی دارای قابلیت ایجاد شرایط بی وزنی آزمایش می شود و باتوجه به داده های حاصل، تیم مشخص می کند که آیا این طرح برای فضا آماده است یا خیر.
این یخچال در صورت کامل شدن و موفقیت، غذاهای ماندگارتر و مقوی تری را به فضانوردان در سفرهایشان به سیارات دیگر ارائه می دهد. این امر خصوصاً از آنجائیکه غذای کنسرو شده و خشک که فضانوردان هم اکنون می خورند، فقط حدود سه سال ماندگاری دارد، بسیار مهمست.
این پروژه با حمایت مالی از برنامه تحقیقات نوآوری در مشاغل کوچک(SBIR) ناسا با هدف تامین غذای فضانوردان به راه افتاده است که می تواند پنج تا شش سال به طول بیانجامد.
پروفسور "اکهارد گرول" رئیس دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه "پردو" اظهار داشت: فضانوردان باید غذای با کیفیت تری داشته باشند و بتوانند از آن استفاده کنند. از همین رو است که اهمیت یخچال نمایان می شود. اما یخچال هنوز هم یک فناوری نسبتاً جدید برای فضا است.
فضانوردان ایستگاه فضایی بین المللی(ISS) هم اکنون از سیستم های خنک کننده برای انجام آزمایش ها و ذخیره نمونه های بیولوژیکی استفاده می نمایند، در صورتیکه این یخچال ها انرژی بیشتری نسبت به زمین مصرف می کنند. حالا تیم "پردو" یک نمونه اولیه از یک یخچال جدید ساخته است که طی یکی از سه آزمایش برنامه ریزی شده برای آن، به این ایستگاه فضایی فرستاده خواهد شد.
"لئون برندل" دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک در دانشگاه "پردو" اظهار داشت: هنگامی که من کار خودرا روی این پروژه شروع کردم، خیلی مشخص نبود که چه مشکلاتی وجود دارد، برای اینکه در گذشته آزمایش های برودتی فشرده سازی بخار در وضعیت ریزگرانش وجود نداشته است. در یک یخچال معمولی، جاذبه به حفظ مایع و بخار در محلی که مقرر است باشند، کمک می نماید. به همین ترتیب، سیستم روانکاری روغن درون کمپرسور یخچال هم مبتنی بر جاذبه عمل می کند. این در حالیست که طراحی فناوری یخچال برای کار در فضا نیاز به تغییر اساسی در کل این سیستم برای کار در وضعیت ریزگرانش دارد.
از آنجائیکه محیط بدون جاذبه بر جریان روغن در سراسر یخچال تأثیر می گذارد، یک کمپرسور بدون روغن توسط مهندسان این تیم تولید شد.
مهندسان دو نمونه دیگر ساخته اند و آنها به شکل گسترده آزمایش خواهند شد تا ببینند آیا راهکارهای مورد استفاده برای ماموریت های فضایی به اندازه کافی قابل اعتماد هستند یا نه. این آزمایشات شامل نسخه بزرگتری از یک نمونه اولیه با حسگرهایی برای اندازه گیری اثرات جاذبه زمین بر چرخه های فشرده سازی بخار است.
این آزمایش ها بسیار مهم هستند، برای اینکه در صورت موفقیت، راه را جهت استفاده فضانوردان از یخچال های قابل اطمینان در فضا باز می کنند.
"گرول" اظهار داشت: در طول دو سال قبل این پروژه پیشرفت های شایان توجهی داشته است. اگر پروازهای برنامه ریزی شده آنطور که تصور می نماییم بررسی و ثابت کنند که سیستم ما در وضعیت ریزگرانش کار می کند، فقط دو سال با داشتن یک یخچال در پروازهای فضایی فاصله خواهیم داشت.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب