كشف سرنخ هایی درباره دلیل تفاوت اوتیسم در دختران و پسران
به گزارش تعمیرکار محققان دریافته اند که اوتیسم در دختران نسبت به پسران در منطقه متفاوتی از مغز ایجاد می شود و تحقیقات از آن حکایت می کند که امکان دارد یک ˮضربه ژنتیکیˮ بزرگتر به وجود بیاید تا یک دختر اوتیستیک شود.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، از زمان کشف اوتیسم برای نخستین بار در دهه ۱۹۴۰ میلادی، یک پرسش ذهن محققان این حوزه را مشغول کرده است؛ اینکه چرا این وضعیت در پسران بیشتر از دختران رخ می دهد؟
اکنون یک مطالعه جدید با بررسی مغز افراد مبتلا به اوتیسم، آنچه را که در واقع در مغز این افراد رخ می دهد، روشن کرده است.
یک مطالعه جدید به رهبری محققان دانشگاه "ییل" نشان داد که اوتیسم امکان دارد در مناطق مختلفی از مغز در دختران نسبت به پسران ایجاد شود. این تحقیق همینطور نشان داد که دختران امکان دارد جهش ژنتیکی بیشتری نسبت به پسران داشته باشند که امکان دارد عامل های کشف نشده ای وجود داشته باشد که آنها را در مقابل این بیماری محافظت می کند.
دکتر "ابها گوپتا" استادیار متخصص اطفال در دانشکده پزشکی دانشگاه "ییل" و نویسنده اصلی این مطالعه اظهار داشت: ما در مورد چگونگی به وجود آمدن اوتیسم در مغز اطلاعات کمی داریم. مهم می باشد که بتوانیم در نقاطی که امکان دارد اختلال در عملکرد وجود داشته باشد، دقیق شویم، چونکه این امر سبب می شود ما بیشتر به مکانی که مسئول این اتفاق در مغز است نگاه نماییم. ما باید در این مورد دقیق باشیم.
محققان در این مطالعه از یک فناوری تصویربرداری از مغز به نام "تصویربرداری رزونانس مغناطیسی عملکردی"(fMRI) برای مطالعه مغز افراد اوتیستیک استفاده کردند. آنها دریافتند که در پسران، منطقه خلفی فوقانی گیجگاهی در مغز آنها بعنوان "امضا یا نشانه عصبی" برای اوتیسم شناخته می شود. با این وجود آنها دریافتند که در دختران، "جسم مخطط"(منطقه ای که شناخت، پاداش و حرکات هماهنگ را تعیین می کند) این نقش را بازی می کند.
محققان همینطور کشف کردند که دختران مبتلا به اوتیسم تعداد بیشتری جهش ژنتیکی در منطقه "جسم مخطط" دارند که نشان داده است آنها برای مبتلا شدن به اوتیسم به تعداد بیشتری جهش ژنتیکی نیاز دارند. این تفاوت امکان دارد همان چیزی باشد که توضیح می دهد چرا اوتیسم بیشتر از دختران بر پسران تاثیر می گذارد.
اکنون محققان امیدوارند که درک این تفاوت ها منجر به گزینه های درمانی جدیدی برای این بیماری شود.
"گوپتا" اظهار داشت: امید و چشم انداز این مطالعه این است که به شکلی یتوانیم این اثرات محافظتی را مدیریت نماییم تا بهتر درک نماییم که چه عواملی سبب مقاومت بیشتر در مقابل اوتیسم و ایجاد اهرم فشار می شود که به شکلی به اهداف بالقوه درمانی تبدیل شوند.
این مطالعه در مجله Brain انتشار یافته است.
منبع: setfix.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب