تعمیرگاه ستفیکس

درمان بهتر تومورهای بدخیم مغز با یك روش جدید

درمان بهتر تومورهای بدخیم مغز با یك روش جدید

پژوهشگران دو کشور اتریش و سوئد روش جدیدی برای درمان تومورهای بدخیم مغزی به وجود آورده اند که انتظار می رود نتایج بهتر و عوارض جانبی آن کمتر باشد.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از آی او، سرطان در بیشتر موارد در بیماران مبتلا به "تومور بدخیم مغزی" حتی بعد از جراحی و انجام روش های درمانی برمی گردد. در نتیجه امید به زندگی در آنها به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. با این وجود در آزمایش های انجام شده بر روی سلول های سرطانی، پژوهشگران در اتریش و سوئد موفق شده اند تا عوامل شیمی درمانی را بصورت هدفمند و با کمک یک پمپ یون به بدن وارد کنند که این کار با عوارض جانبی کمتری در بیماران هم راه است.
"دنیل سایمون"(Daniel Simon) فیزیکدان آزمایشگاه الکترونیک آلی در دانشگاه لینشوپینگ سوئد اظهار داشت: این نخستین بار است که یک پمپ یون بعنوان یک روش ممکن برای درمان تومورهای بدخیم مغز آزمایش می شود. ما از سلول های سرطانی در آزمایشگاه استفاده کردیم و نتایج بسیار امیدوار کننده بود. با این وجود احتمالاً پنج تا ۱۰ سال دیگر طول خواهد کشید تا بتوانیم از این فنآوری جدید برای درمان تومورهای مغزی استفاده نمائیم.
برای آزمایش دانشمندان دانشکده بیوفیزیک و جراحی مغز و اعصاب دانشگاه پزشکی "گراتس" اتریش از سلول های گلیوبلاستوما استفاده کردند. این متداول ترین و تهاجمی ترین نوع سرطان است که می تواند در مغز ایجاد شود و بطور کلی افراد مبتلا به آن کمترین امید به زندگی را دارند. دلیل این امر این است که حتی بعد از برداشتن تومور مغزی بوسیله جراحی، قسمت های کوچکی از تومور بین سلول های مغز باقی می مانند. از طرفی هر جراحی هر چقدر هم که دقیق باشد، نمی تواند این سلول ها را بدون لطمه رساندن به بافت سالم اطراف مغز از بین ببرد با این وجود پزشکان بسیار تلاش می کنند تا آنجا که ممکنست با پرتودرمانی و شیمی درمانی آنها را از بین ببرند. انجام این کارها حداقل می تواند زمان عود تومور را به تأخیر بیندازد.
با این وجود پروسه شیمی درمانی یک ضرر عمده دارند. از آنجائیکه این داروها معمولاً بصورت وریدی یا قرصی تجویز می شوند، باید از کل جریان خون عبور کنند که این امر سبب می شود بیماران گاهی اوقات عوارض جانبی شدیدی را تا زمانی که مواد به مغز برسند، تجربه کنند. در این پروسه آنها همین طور باید از سد خونی-مغزی عبور کنند که این مساله مانع از ورود مواد بی شماری از خون به مغز می شود. به همین دلیل، تعداد کمی از داروها که می توانند در مقابل این تومورها موثر باشند در حقیقت به مقصد می رسند.
پژوهشگران دانشگاه پزشکی "گراتس" و دانشگاه "لینشوپینگ" حالا روش موثرتری را به وجود آورده اند که با بدن بیماران سازگارتر است. آنها یک ماده شیمیایی موثر به نام "جمسیتابین"(Gemcitabine) را مستقیماً با کمک پمپ یون کاشته شده به تومور در مغز می رسانند و بدین ترتیب سد خونی-مغزی را نیز دور می زنند.
"لیندا والدهر"(Linda Waldherr) استادیار دانشگاه در دانشگاه پزشکی گراتس اظهار داشت: درمان گلیوبلاستوما که هم اکنون در بیمارستان ها استفاده می شود، هم به سلول های سرطانی و هم سلول های عصبی به یک اندازه لطمه می رساند. با این وجود با پمپ یون جمسیتابین، ما فقط سلول های سرطانی را مورد هدف قرار می دهیم و صدمه ای به سلول های عصبی وارد نمی گردد. آزمایش های ما بر روی سلول های گلیوبلاستوما کشت شده نشان داد که سلول های سرطانی با پمپ یون بهتر از روش های دیگر از بین می روند.




1400/02/20
11:05:58
5.0 / 5
1241
تگهای خبر: الكترونیك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار