تعمیرگاه ستفیکس
كارشناس حكمرانی فضای مجازی:

کسب و کارهای فضای مجازی زیرساخت پایدار ندارند

کسب و کارهای فضای مجازی زیرساخت پایدار ندارند

کارشناس حکمرانی فضای مجازی درباره ذهنیت منفی مردم نسبت به طرح صیانت اظهار داشت: مردم سازوکار پایدار می خواهند و مسئولان در 10 سال قبل نتوانستند برای کسب وکارها زیرساخت پایدار ایجاد کنند.



به گزارش تعمیرکار به نقل از مهر، یاسر جلالی در برنامه پرونده ویژه شبکه سوم سیما که با عنوان «تجربه نگاری حکمرانی فضای مجازی در دنیا» برگزار شد، تحقق حکمرانی را برای توسعه کشور ضروری عنوان نمود و اظهار داشت: اگر حکمرانی فضای مجازی را غیر از توسعه این فضا ببینیم عملاً توسعه ای در کشور اتفاق نمی افتد و چه بسا با تهدید هم مواجه خواهیم شد. بدین جهت ما باید زمینه توسعه اقتصادی اجتماعی را پایه قرار دهیم و با بهره گیری از ظرفیت کاربر و دیتا، حکمرانی فضای مجازی را محقق نماییم.
وی در پاسخ به این پرسش که حکمرانی فضای مجازی چه ظرفیت هایی را برای داخل کشور به همراه خواهد داشت، به مصادیق کشورهای مختلف در زمینه حکمرانی فضای مجازی اشاره نمود و اظهار داشت: روزانه خبرهای بسیار مختلفی از کشورهای مختلف درباب حکمرانی فضای مجازی می شنویم. بتازگی آمازون برای سوءاستفاده از داده کاربران ۸۸۷ میلیون دلار جریمه شده و یا این که ناظر رقابت فرانسه گوگل را ۵۰۰ میلیون دلار جریمه کرده است. بتازگی در استرالیا نیز اتفاق جالبی افتاده و دولت این کشور از گوگل خواسته تا به ازای دیده شدن اخبار رسانه های رسمی این کشور در این جویشگر پول پرداخت کند. این موارد ناظر به حکمرانی فضای مجازی سایر کشورها است که نشان میدهد چقدر جنبه های اقتصادی در بحث حکمرانی فضای مجازی دارای اهمیت است.
جلالی افزود: ما در کشورمان کف آنچه که در کشورهای پیشرفته در اروپا، آمریکا، استرالیا، چین و حتی کشورهای پایین دست مانند بوتان در زمینه حکمرانی فضای مجازی اتفاق می افتد را می خواهیم. حقوقی که برای مردم در این کشورها تامین می شود. ما خیلی با آن فاصله داریم و عملاً حقوق کاربران در کشور ضایع می شود.
وی با تاکید بر این که نباید مانع حکمرانی سایبری و احقاق حقوق مردم شد، اظهار داشت: در سند شبکه ملی اطلاعات سهم ۱۵ درصد اقتصاد دیجیتال از اقتصاد کشور ترسیم شده است و ترسیم ریل های جدی در اقتصاد دیجیتال بدون حکمرانی فضای مجازی محقق نخواهد شد.
این کارشناس فضای مجازی با اشاره به فعالیت ضابطه مند تاکسی اینترنتی اوبر در اتحادیه اروپا گفت: مطابق حکم دیوان دادگستری اروپا اوبر یک نرم افزار واسط نبوده بلکه یک شرکت حمل و نقل است و نسبت به عملکرد رانندگانی که به کار گرفته است باید پاسخگو باشد؛ این در حالیست که در کشور ما حقوق مردم و رانندگان تاکسی های اینترنتی مورد اجحاف است.
وی با اشاره به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی اظهار داشت: باید برای حقوق مردم قانونگذاری نماییم و حاکمیت و کارگزاران دولتی باید حقوق مردم را رعایت نمایند. اتفاقات خوبی در این طرح در زمینه احقاق حقوق مردم، محدودیت در انحصار، بازار رقابت و قاعده مند شدن و صیانت از داده کاربران ترسیم شده است.
دستیار رییس سازمان تبلیغات اسلامی اشاره کرد: طی سه سال اخیر شاهد درز اطلاعات کاربران و داده های مردم از دستگاه های دولتی و غیر دولتی همچون بانک ها، بنادر، اپ های ایرانی و غیره بوده ایم که موجب شد داده کاربران به آسانی در فضای وب قابل دسترسی باشد. برمبنای آمارها ۶۰ درصد جرایم کامپیوتری همچون فیشینگ و سرقت در زمینه مالی اتفاق می افتد. همه اینها به این علت است که پیش نیازهای این حوزه در حوزه احراز هویت تامین نشده است.
وی اظهار داشت: اینها ظلم در حق مردم است و مردم مطالبه می کنند که حاکمیت حقوق آنها را پیگیری کند. جمیع این جوانب، لزوم پیاده سازی مقدماتی به سمت توسعه را نشان میدهد. تا در زمینه حکمرانی به یک مفاهمه و حرف جدی با مردم نرسیم روند توسعه کشور با اختلال جدی روبرو بوده و کلی از فرصت ها از دست می رود.
جلالی با اشاره به این که باید در این عرصه شاخص هایی در خصوص تلفیقی از مؤلفه ها که منافع عمومی مردم را در بر می گیرد، ترسیم شود، اشاره کرد: هر طرحی که در کشور پیگیری می شود باید تضمین دهد که تا چه حد این شاخص ها را بهبود می دهد؛ در غیر این صورت طرح کارآمدی نیست.
وی اشاره کرد: اگر طرحی حریم خصوصی و حقوق کاربران را به رسمیت نشناسد و پیشران های توسعه کشور را فراهم نکند آن طرح گرفتار چالش اساسی خواهد شد.
این کارشناس با اعلان اینکه طرح صیانت فضای مجازی تنها یک طرح است و ما نیازمند ارتقا و به روز رسانی سلسله طرح هایی در این عرصه هستیم، اظهار داشت: طرح مجلس تازه مقرر است وارد بررسی شود و متولیان این فرصت را خواهند داشت تا شاخص ها و تجربیات دنیا و دغدغه های حاکمیت و مردم را بشناسند و این مفاهمه را شکل دهند تا نتیجه آن منتج به ارتقای فاکتورهای پیشرفت کشور باشد.
وی در مورد سابقه ذهنی منفی مردم نسبت به طرح های کلان که حاصل عملکرد تعدادی از بخش های دولتی است و تعمیم آن به طرح فعلی فضای مجازی مجلس اظهار داشت: من در مورد این طرح نگران نیستم. فرصت طرح مسئله برقرار است. ما در ۱۰ سال قبل نتوانستیم برای کسب وکارها پایداری ایجاد نماییم و مسئولان باید جواب دهند که چرا زیرساخت پایدار در این عرصه وجود ندارد؟ ارتباط مردم مهمست و آنها ساز و کار پایدار می خواهند اما حاکمیت نتوانسته آنرا بوجود آورد.
جلالی با اشاره به پارامترهای مردم سالاری همچون خواست و اراده و در خدمت مردم بودن و منافع عامه را در نظر گرفتن، اظهار داشت: باید به مردم میدان داد. مردم محرم هستند و باید بصورت دائم حقایق برای آنها بازگو شود. تنها چاره فعلی مشارکت مردم است؛ مردم باید در جریان اتفاقات قرار گیرند.

1400/05/10
13:14:57
5.0 / 5
1087
تگهای خبر: اقتصادی , اینترنت , دستگاه , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار