افزایش ریسک مبتلاشدن به نارسایی قلبی با مصرف آسپرین
پژوهشگران دانشگاه فرایبورگ آلمان در مطالعه اخیرشان اظهار کرده اند مصرف آسپرین با افزایش خطر نارسایی قلبی مرتبط می باشد.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، بگفته پژوهشگران مصرف آسپرین با افزایش ۲۶ درصدی خطر مبتلاشدن به نارسایی قلبی در افرادی که حداقل یک عامل خطر مبتلاشدن به این بیماری را دارند، هم راه است. در همه گیرشناسی، عامل خطر یا ریسک فاکتور به هر عاملی گفته می شود که ریسک مبتلاشدن به بیماری یا عفونت را افزایش دهد.
از عوامل خطر این بیماری می توان به سیگار کشیدن، چاقی، فشار خون بالا، کلسترول بالا، دیابت و بیماریهای قلبی عروقی اشاره نمود.
دکتر "بلریم موجاج "(Blerim Mujaj) نویسنده این مطالعه از دانشگاه فرایبورگ آلمان اظهار داشت: این نخستین مطالعه ای است که نشان میدهد در بین افرادی که حداقل یک عامل خطر برای مبتلاشدن به نارسایی قلبی دارند، افرادی که آسپرین مصرف می کنند نسبت به افرادیکه از این دارو استفاده نمی کنند بیشتر در معرض مبتلاشدن به این بیماری قرار دارند.
نارسایی قلبی زمانی رخ می دهد که قلب قادر به پمپاژ کافی نیست و نمی تواند جریان خون کافی را به اعضای بدن برساند. علایم و نشانه های این بیماری مواردی از قبیل تنگی نفس، خستگی مفرط و ورم ساق پا است. تنگی نفس بطور معمول با ورزش، هنگام دراز کشیدن و شب هنگام خواب بدتر می گردد. برای افراد مبتلا اغلب محدودیتی برای ورزش کردن وجود دارد، حتی اگر به خوبی هم درمان شوند.
پژوهشگران آلمانی جهت بررسی این مساله به تجزیه و تحلیل داده های ۳۰ هزار و ۸۲۷ فرد در معرض خطر مبتلاشدن به نارسایی قلبی پرداختند. شرکت کنندگان ۴۰ سال به بالا بودند.
شرکت کنندگان به دو دسته تقسیم شدند. گروهی که آسپرین مصرف می کردند و گروهی که آسپرین مصرف نمی کردند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۶۷ سال و ۳۴ درصد از شرکت کنندگان نیز زن بودند. در ابتدا مطالعه در مجموع ۷۶۹۸ شرکت کننده (۲۵درصد) آسپرین مصرف می کردند. در طول ۵.۳ سال پیگیری این آزمایش، پژوهشگران دریافتند ۱۳۳۰ شرکت کننده گرفتار نارسایی قلبی شده اند.
گفتنی است پژوهشگران ارتباط بین مصرف آسپرین و نارسایی قلبی با جنسیت، سن، شاخص توده بدن، سیگار کشیدن، مصرف الکل، فشار خون، ضربان قلب، کلسترول خون، کراتینین، فشار خون بالا، دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و درمان با رنین مهارکننده های سیستم آنژیوتانسین-آلدوسترون، مسدود کننده های کانال کلسیم، دیورتیک ها، مسدودکننده های بتا و داروهای کاهش دهنده چربی را نیز ارزیابی کردند. در نهایت دریافتند مصرف آسپرین بطور مستقل با افزایش ریسک ۲۶ درصدی مبتلاشدن به نارسایی قلبی مرتبط می باشد. کراتینین(Creatinine) فراورده ای از سوخت و ساز در ماهیچه ها است که از کلیه ها دفع می گردد.
دکتر موجاج اظهار داشت: این نخستین مطالعه بزرگ جهت بررسی رابطه بین مصرف آسپرین و نارسایی قلبی در افراد مبتلا به بیماری قلبی و یا دارای حداقل یک عامل خطر بود. برای تایید نتایج این مطالعه به کارآزمایی های تصادفی چندملیتی بزرگ بیشتر در بزرگسالان در معرض خطر نارسایی قلبی نیاز است. در کل مشاهدات ما نشان میدهد که آسپرین باید در افرادی که نارسایی قلبی دارند یا دارای عوامل خطر برای مبتلاشدن به این بیماری هستند با احتیاط تجویز شود.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب