چالش غذا در عمق فضا
جایزه ۱ میلیون دلاری ناسا برای حل مشکل غذای فضانوردان
به گزارش تعمیرکار اداره کل ملی هوانوردی و فضا آمریکا(ناسا) همواره درحال کوشش برای ارتقا فناوری های خود و ارسال هر چه بیشتر فضانوردان به فضا است اما باید گفت یکی از چالش های بزرگی که این سازمان با آن مواجه می باشد، تأمین غذای فضانوردان در فضا است که حال برای رفع این مشکل مبلغ یک میلیون دلار برای توسعه سیستم های نوآورانه برای تغذیه فضانوردانی که در آینده به فضا خواهند رفت، مختص کرده است.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از اس تی دی، از مزایای بی شمار آن که بگذریم، فضانورد بودن کار ساده ای نیست و بطور قطع برای کسانی که بیش از اندازه به غذا علاقه دارند، حتی کمی دشوار می باشد، چون که منوی غذایی فضانوردان خیلی جامع نیست و خیلی از غذاها را نمی توان در آن یافت. همانطور که ناسا آماده می شود تا بیشتر از هر زمان دیگری فضانوردان را به فضا بفرستد، این آژانس فضایی می خواهد سیستم منبع سوخت حیاتی آنها یعنی غذا را هم ارتقا دهد. در دسترس قرار دادن غذاهای مغذی، خوشمزه و رضایت بخش در اختیار فضانوردان طی مأموریت های فضایی طولانی مدت، انرژی لازم برای کشف ناشناخته ها را به آنها می دهد.
ناسا با هماهنگی آژانس فضایی کانادا از افراد خواسته است که با توسعه فناوری ها یا سیستم های تولید مواد غذایی نوآورانه و پایدار که به حداقل منابع برای تولید نیاز دارند و حداقل زباله را تولید می کنند، در این مسابقه شرکت کرده و سهم قابل ملاحظه ای در حل این چالش بزرگ داشته باشند.
در این مسابقه که "چالش غذایی فضای عمیق"(Deep Space Food Challenge) نامیده می شود، از گروههای شرکت کننده خواسته شده تا نمونه های اولیه فناوری های تولید مواد غذایی خویش را طراحی و تولید کرده و به نمایش بگذارند.
غذا، با گذشت زمان ارزش غذایی خویش را از دست می دهد. این بدان معناست که برای یک مأموریت چند ساله به مریخ، آوردن مواد غذایی از پیش بسته بندی شده، تمام نیازهای حفظ سلامت فضانوردان را برآورده نخواهد کرد. علاوه بر این، ناامنی غذایی یک مشکل مهم و مزمن حتی در زمین و در جوامع شهری و روستایی به حساب می آید. ناامنی غذایی بلایایی است که زنجیره تأمین را مختل کرده و کمبود مواد غذایی را تشدید می کند.
توسعه راهکارهای سیستم غذایی پیشرفته فشرده و نوآورانه از راه طرح هایی مانند "چالش غذایی فضای عمیق" می تواند در تولید غذای مناسب، عرضه راهکارهای جدید برای پاسخ های بشردوستانه به سیل و خشکسالی و توسعه فناوری های نوین جهت کمک به افراد بعد از وقوع بلایا کاربرد داشته باشد.
"جیم رویتر"(Jim Reuter) مدیر مأموریت فناوری فضایی ناسا در مقر این آژانس در واشنگتن اظهار داشت: تغذیه فضانوردان در مأموریت های طولانی در قالب محدودیت های سفر فضایی به راهکارهای نوآورانه نیاز دارد. حل این مشکل با کمک ایده های نوین، جسم فضانوردانی که در آینده به فضا سفر خواهند کرد را سالم نگه می دارد و حتی می تواند چاره ای مناسب برای افراد ساکن زمین هم باشد.
در ماه اکتبر سال ۲۰۲۱، فاز اول این چالش تکمیل شد و ناسا به ۱۸ تیم شرکت کننده در این مسابقه در مجموع ۴۵۰ هزار دلار برای طرح های آنها در زمینه تولید فناوری نوآورانه تولید مواد غذایی که محصولات غذایی ایمن، قابل قبول، خوش طعم و مغذی را که پایدار و باکیفیت هستند و در عین حال از منابع کمی برای تولید آنها استفاده می شود، اعطا کرد.
ناسا و آژانس فضایی کانادا از میان گروههای مذکور به صورت مشترک ۱۰ تیم بین المللی را برای ثبت آثارشان انتخاب کردند. شریک ناسا در این چالش، بنیاد "Methuselah" هم دو جایزه ۲۵ هزار دلاری را به تیم های بین المللی برای نوآوری برجسته آنها اعطا کرد. آژانس فضایی کانادا هم به هر یک از ۱۰ تیم برنده ۳۰ هزار دلار کانادا اهدا کرد.
در فاز اول چالش، ناسا از آشپزها، مشاغل کوچک و دانش آموزان دعوت کرد تا ایده هایشان را در مورد تولید غذا برای فضانوردان به اشتراک گذارند و برای گروههای برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری در نظر گرفته شد.
بعضی از ایده های برگزیده شامل مواردی چون: رشد ریزجلبک در فضا و خشک کردن آنها و استفاده بعنوان اسنک های ترد، تولید غذا از سلول حشرات به جای استفاده از گوشت، ایجاد یک سیستم همزیستی از جلبک، مخمر، قارچ و گیاهانی که در خاک مصنوعی چاپ سه بعدی شده رشد می کنند، سیستم فتوسنتز مصنوعی و سیستمی که از پلاستیک و ضایعات زیستی بعنوان منبع کربن برای تولید محصول استفاده می نمایند، بود.
باآنکه بعضی از این ایده ها عجیب و ناخوشایند به نظر می رسند اما استفاده از منابع غذایی متعدد برای حفظ سلامت روانی و جسمی فضانوردان در مامورت های طولانی اهمیت زیادی دارد.
ناسا حالا از تیم های جدید و فعلی دعوت به عمل آورده تا وارد فاز ۲ شوند و طی آن از گروه ها خواسته است تا نمونه های اولیه طرح های خویش را تولید و نشان دهند و به شکلی آنرا برای بخش داوری آماده کنند. شرکت کنندگان علاقه مند از ایالات متحده هم می توانند در فاز ۲ این چالش و برای به دست آوردن بخشی از جایزه نقدی ناسا تا سقف یک میلیون دلار رقابت کنند.
رویتر در ادامه اضافه کرد: ما از ادامه همکاری با آژانس فضایی کانادا برای انجام مرحله بعدی این چالش و شناسایی راهکارهای نوین دیگر از سراسر جهان هیجان زده هستیم.
نکاتی درباره این مسابقه
چالش غذایی فضای عمیق از شرکت کنندها می خواهد که یک فناوری، سیستم یا رویکرد تولید غذا ایجاد کنند که به صورت بالقوه بتواند در یک سیستم غذایی کامل ادغام شود و غذای یک گروه متشکل از خدمه چهار نفره طی یک مأموریت سه ساله در اعماق فضا را پشتیبانی کنند.
شرکت کنندگان باید تمامی موارد شامل نحوه نگهداری، تهیه و شرایط ارسال غذا به خدمه همچون تولید، پردازش، حمل و نقل، مصرف و دفع زباله را هم در نظر بگیرند. فناوری های پیشنهادی مانند سیستم های رشد گیاهان، محصولات غذایی ساخته شده و راهکارهای تولید مواد غذایی آماده می تواند گزینه های متنوعی را در اختیار خدمه ای که در آینده به فضا سفر خواهند کرد، قرار دهد.
در فاز ۱، داوران ناسا، موارد ارسالی ایالات متحده را بر مبنای مواد غذایی که اظهار کرده بودند مناسب می باشد، گروه بندی کردند. در بین طرح ها، سیستم های مختلفی وجود داشت که از پیچیده تا بسیار ساده را شامل می شد. در آن مرحله گروه ها، فناوری هایی را برای تولید غذاهای آماده مانند نان و همینطور پودرهای کم آبی که می توانند به محصولات غذایی تبدیل شوند، پیشنهاد کرده بودند. سایر فناوری ها شامل گیاهان و قارچ های کشت شده یا مواد غذایی مهندسی شده مانند سلول های گوشتی کشت شده بودند که همه آنها می توانند توسط خدمه در مأموریت های فضایی عمیق رشد کرده یا تولید شوند. جزئیات در ارتباط با این مسابقه مانند گزینه های ارسالی و تیم های برنده را می توانید در این وبسایت مشاهده کنید.
همه تیم های شرکت کننده در فاز ۱ چالش شرایط ثبت نام برای ورود به فاز ۲ را دارند. از ثبت نام تیم های جدید هم استقبال می شود. گفتنی است افراد جدید می توانند تا تاریخ ۲۸ فوریه اطلاعات مورد نیاز را برای ثبت نام تکمیل و در این مسابقه شرکت نمایند.
شرکت کنندگان علاقه مند از ایالات متحده می توانند برای بخشی از مسابقه و دریافت جایزه نقدی تا یک میلیون دلار از ناسا شرکت نمایند. آژانس فضایی کانادا هم میزبان یک مسابقه موازی با درخواست و فرایند داوری جداگانه و همینطور جایزه نقدی خود برای تیم های شرکت کننده کانادایی است. تیم های حائز شرایط از کشورهای دیگر امکان دارد در مسابقه شرکت نمایند اما حائز شرایط دریافت جوایز نقدی نخواهند بود.
چالش غذایی فضای عمیق یک "چالش صد ساله ناسا"(NASA Centennial Challenge) است. چالش های صد ساله بخشی از جوایز، چالش ها و برنامه جمع سپاری اداره مأموریت فناوری فضایی ناسا در مقر آژانس در واشنگتن است و در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا در هانتسویل، آلاباما مدیریت می شود.
جمع سپاری(Crowdsourcing) آمیخته از دو واژه جمعیت و برون سپاری به معنای برون سپاری یک پروژه به انبوه مردم است. جمع سپاری نوعی برون سپاری است ولی نه به شرکت ها یا سازمان های خاص بلکه به گروه فراوانی از افراد ناشناخته. ناشناخته به این معنا که یک شرکت نمی تواند جمعیت خود را بسازد. این جمعیت هم شامل افراد کارآمد و هم بی تجربه می شود.
کارشناسان متخصص موضوعی مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون و مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا از این رقابت حمایت می کنند. ناسا با مشارکت بنیاد Methuselah، رقابت چالش غذایی فضای عمیق را مدیریت می کند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب