با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت می گیرد
نجات طبیعت با كمك پلاستیك های گیاهی
تعمیركار: پژوهشگران آمریكایی، نوعی پلاستیك گیاهی برای بسته بندی مواد غذایی تولید كرده اند كه قابل تجزیه زیستی است.
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از فیز، یافتن یك جایگزین قابل تجزیه زیستی برای محصولاتی كه از نفت ساخته می شوند، یكی از اهداف اصلی صنایع غذایی است اما تولید این جایگزین ها، به رعایت استانداردهای بسیاری نیاز دارد.
پژوهش جدیدی كه در "دانشگاه ایالتی اوهایو"(OSU) انجام شده، نشان داده است كه تركیب لاستیك طبیعی با پلاستیك زیستی می تواند جایگزین بهتری برای پلاستیك های نفتی عرضه نماید. این ایده، توجه خیلی از شركت ها را برانگیخته است.
تقریباً حدود ۹۰ درصد انواع پلاستیك ها، از نفت ساخته می شوند و قابل تجزیه زیستی نیستند و بزرگترین مشكل آنها همین است.
گروه پژوهشی دانشگاه اوهایو باور دارند كه كیفیت این محصول جدید، مانند پلاستیك های معمولی است و موفقیتی بزرگ در این عرصه به حساب می آید.
"ژیائوینگ ژائو"(Xiaoying Zhao)، پژوهشگر بخش علوم غذایی دانشگاه ایالتی اوهایو و سرپرست این پژوهش اظهار داشت: تلاش های اخیر در مورد این تركیب، موفقیت آمیز بوده است برای اینكه نرمی لاستیك به آن كمك می نماید انعطاف زیادی در این پروسه داشته باشد.
در این پژوهش جدید، پلاستیك ذوب شده با نوعی ترموپلاستیك گیاهی موسوم به "PHBV" تركیب می شود. محصولی كه در این پروسه تولید می شود، ۷۵ درصد محكم تر و ۱۰۰ درصد انعطاف پذیرتر از خود PHBV است و استفاده از آن برای بسته بندی غذا ساده تر خواهد بود.
"یائل ودووتز"(Yael Vodovotz)، استاد علوم تغذیه دانشگاه اوهایو اظهار داشت: قبل از این باز گروه های پژوهشی بسیاری، لاستیك طبیعی را با PHBV تركیب كردند اما محصولات نهایی، بسیار بی كیفیت و ضعیف بودند و دوام آنها به قدری نبود كه برای بسته بندی مواد غذایی به كار روند یا در ظروفی كه برای غذاهای منجمد به كار می روند، مورد استفاده قرار گیرند. انعطاف پذیری بدون از دست دادن دوام، خاصیت مهمی برای پلاستیك های بسته بندی به حساب می آید كه برای تازه نگه داشتن مواد غذایی منجمد به كار می روند.
ژائو اضافه كرد: محصولاتی كه پیشتر با این روش تولید شدند، ۸۰ درصد دوام خودرا در آزمایش ها از دست دادند اما محصولی كه ما طی این پروسه تولید كردیم، تنها ۳۰ درصد دوام خودرا از دست داد و توانست بیشتر قدرت خودرا حفظ كند.
این پژوهش، در مجله "Polymers" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب