ابداع كلاف رباتیك با الهام از رفتار كرم ها
تعمیرکار: دانشمندان اصولی را که در کرم ها مشاهده نمودند، روی کلاف های رباتیک کوچک متشکل از ˮذرات فعال هوشمندˮ اعمال کردند.
به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، محققان موسسه فناوری "جورجیا" ربات هایی را ابداع نموده اند که رفتار جمع گلوله ای کرم های سیاه را تقلید می کند و می تواند به فناوری رباتیک کمک نماید تا ربات های انبوهی را که یک کار پیچیده را به شکل گروهی انجام می دهند، بسازند.
یک مطالعه جدید توسط دانشمندان موسسه فناوری "جورجیا" توضیح می دهد که چگونه کرم ها به صورت خودکار سازماندهی می شوند تا مانند یک ماده فعال درهم تنیده عمل کنند. محققان رفتارهای شگفت آور جمعی این کلاف های کرمی را روی ربات های ساده اعمال کردند و آنها را قادر به تکامل حرکتی خود کردند.
کرم های سیاه به ایجاد "کلاف های کرمی"(worm blobs) که مانند یک جرم مایع و تغییر شکل دهنده است، مشهور هستند که شبیه به یک موجود از یک سیاره دیگر است.
محققان دریافتند که تشکیل این کلاف ها به صورت تعدادی از کرم ها به صورت فردی در مقابل تهدیداتی مانند گرمای بیش از اندازه و خشک شدن محافظت می کند.
"سعد باملا" استادیار دانشکده شیمی و مهندسی زیست مولکولی موسسه فناوری جورجیا می گوید: ما حالا از راه مدلهای ریاضی و آزمایش های بیولوژیکی نشان داده ایم که تشکیل این کلاف ها نوعی تصمیم گیری جمعی است که این کرم ها را قادر می سازد تا در مقابل خشک شدن مقاومت کنند و بیشتر زنده بمانند.
وی ادامه داد: ما همینطور نشان دادیم که آنها می توانند با هم حرکت کنند. این یک رفتار جمعی است که در موجودات دیگری که در مقیاس کلان می شناسیم، دیده نشده است.
محققان دریافتند که کرم ها به منظور دستیابی به این حالت کلافی، در هم می تنند و به شکلی خویش را به هم می بافند که این کار به آنها امکان می دهد وظایفی را که یک کرم تنها قادر به انجام آنها نیست، به صورت دسته جمعی انجام دهند.
دانشمندان موسسه فناوری جورجیا اصولی را که در این کرم ها مشاهده نمودند، روی کلاف های رباتیک کوچک متشکل از "ذرات فعال هوشمند" مشتمل بر شش ربات چاپ سه بعدی شده با دو بازو و دو سنسور نوری اعمال کردند.
یک محفظه مشبک و پایه ها به ذرات فعال هوشمند اجازه داد تا مانند کرم ها در هم پیچیده شوند و به محققان اجازه داد تا چندین رفتار و حرکت جمعی را در آنها آزمایش نمایند.
"یاسمین اوزکان-آیدین" از محققان این مطالعه اظهار داشت: ربات ها بسته به شدت نور، تلاش می کنند از نور دور شوند. آنها رفتاری فوری انجام می دهند که شبیه همان چیزی است که ما در کرم ها مشاهده کردیم.
وی تصریح کرد که هیچ ارتباطی بین این ربات ها وجود ندارد و اظهار داشت: هر ربات در حال انجام کارهای خود به صورت غیرمتمرکز است و ما فقط با استفاده از فعل و انفعالات مکانیکی و جاذبه ای که هر ربات نسبت به شدت نور داشت، توانستیم ایم کلاف رباتیک را کنترل نماییم.
این مطالعه نمونه جدیدی از چگونگی الهام گرفتن از دنیای طبیعی در صنعت رباتیک است و همینطور ویترین دیگری از روش هایی است که امکان دارد روزی از دسته ربات ها برای مقابله با مشکلات در دنیای واقعی با بهره وری بیشتر انرژی استفاده گردد.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب