تعمیرگاه ستفیکس

كلید حل بحران آب شاید در جو زمین نهفته باشد

كلید حل بحران آب شاید در جو زمین نهفته باشد

به گزارش تعمیرکار متاسفانه ذخایر آب شرب جهان محدود است و با افزایش سرعت تغییرات جوی جوامع و ملت های بیشتری از این مورد صدمه خواهند دید و زیرساخت های جهانی هم قادر به بهبود اوضاع نیستند مگر آن که راهی جدید برای تهیه آب برای جوامع صدمه پذیر بیابیم.


به گزارش تعمیرکار به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، در واقع چندین ماده وجود دارند که می توانند به بحران جهانی آب کمک کنند.
آژانس پژوهش های پیشرفته دفاعی آمریکا(DARPA) بر روی مواد جذب کننده ی آب سرمایه گذاری می نماید.
نخستین مورد استفاده از هیدروژل(آبژل) در یک جعبه ی حاوی گیاه بود که گیاهان آن بر خلاف جعبه ی فاقد هیدروژل رشد کردند. دانه های کوچک هیدروژل در طول شب رطوبت را از هوای محیط جذب و هنگام بامداد آبی که جذب کرده بودند را آزاد می کردند تا محیطی مرطوب و مناسب برای گیاهان فراهم گردد. هیدروژل می تواند نقش مهمی در حل بحران آب ایفا کند.
برپایه مقاله ای که در سال ۲۰۱۶ در مجله ی "Science Advances" انتشار یافت، چهار میلیارد نفر در جهان حداقل یک ماه در سال را در بی آبی سپری می کنند و با افزایش دما و خشک شدن سایر بخش های جهان در اثر تغییرات جوی این مورد بدتر خواهد شد.
این بدان معناست که ما باید به دنبال راه بهتری نسبت به روش های مرسوم برای یافتن آب باشیم. جو زمین حدودا به اندازه ی ۱۰ درصد آب های شیرین دریاچه ها، آب در خود دارد ازاین رو شاید این مورد کمک کننده باشد.
دانشمندان هم اکنون فناوری جمع آوری مه و یا شبنم از روی برگ درختان را دارند اما این روش ها قابل استفاده در مقیاس جهانی نیستند و محدود به مکان هایی هستند که در آن مه و شبنم تشکیل می شود و یا مکان هایی که تفاوت دمای شب و روز در آنها زیاد است اما محققان و دانشمندان در حال ساخت موادی هستند که می تواند ذرات معلق آب در هوا را جذب نماید و سازگاری بیشتری با نیازهای متفاوت مناطق و جوامع متعدد دارد.
ست کوهن(Seth Cohen) مدیر این پروژه می گوید: دارپا بر روی این پروژه ی مواد جذب کننده ی آب ۴۵ میلیون دلار سرمایه گزاری نموده است و این آژانس دستگاهی قابل حمل می خواهد که انرژی کمی نیاز داشته باشد و بتواند با استفاده از جو برای کارکنان نظامی و سپس مردم عادی آب شرب تولید نماید.
دو ماده ی جاذب آب به جنگ بحران جهانی آب می روند
در سال ۲۰۱۷ ماده ای به نام چارچوب های فلزی-آلیmetal-organic frameworks) (MOFs)) به موفقیت قابل ملاحظه ای رسید این ماده ی جامد متخلخل از یون های فلزی ساخته شده که بوسیله ی مولکول های آلی به هم متصل شده اند و می توانند رطوبت درون هوا را به دام بیاندازند حتی اگر هوا بسیار خشک باشد و سپس آنها را به صورت آب آزاد کنند.
با این وجود فی ژائو(Fei Zhao) و ژو(Zhou) از دانشگاه تگزاس در آستن به رهبری گیوها یو(Guihua Yu) به فکر روش دیگری افتادند. این گروه هم از دارپا بودجه دریافت کرده اند. آنها از نوعی پلیمر برای تولید هیدروژل استفاده کردند باآنکه که هیدروژل برخلاف MOF ها نمی تواند در مناطق خشک آب جذب نماید اما در مناطق مرطوب آب بیشتری جذب می کند.
محققان امیدوارند بتوانند از مواد جذب کننده ی آب در شرایط دیگری مثل تهویه هوا و خاکی که خودش خویش را آبیاری می کند استفاده کنند.




منبع:

1400/02/17
12:43:55
5.0 / 5
1113
تگهای خبر: دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار