گزارش تعمیركار؛
مقایسه سرعت اینترنت ایران طی 6 ماه گذشته
تعمیرکار: بررسی یک دوره 6 ماهه از وضعیت سرعت اینترنت در ایران نشان میدهد باوجود افزایش جزئی سرعت اینترنت، رتبه جهانی ایران ارتقا پیدا نکرده است.
به گزارش تعمیرکار به نقل از مهر، سرعت و مطلوب بودن کیفیت اینترنت شامل پایدار بودن و عدم وجود اختلال جز لاینفک خواسته ها و انتظار مردم ایران از مسئولان بوده و هست بطوریکه با تسری یافتن اینترنت به زندگی روزمره، کار و تحصیل کاربران اهمیت آن بیش از پیش شده و مدام در مکالمات روزمره مردم حرف و سخن از کندی، اختلال و … شنیده می شود.
همین موضوع موجب شد رییس جمهور در جلسه تیرماه شورای عالی فضای مجازی دستور ویژه ای برای رسیدگی به این مساله و درخواست کاربران صادر کند به همین دلیل کارگروهی متشکل از مرکز ملی فضای مجازی و وزارت ارتباطات را مأمور کرد تا گلایه های مردم درباره ی کندی اینترنت را بررسی نمایند و بدین ترتیب سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی ۱۴ تیرماه در پاسخ به مهر از شروع فعالیت کارگروه رسیدگی به وضعیت کندی اینترنت آگاهی داد.
با گذشت یک ماه از دستور رییس جمهور در جلسه بعدی شورای عالی فضای مجازی که ۳ مرداد ماه انجام شد و قرار بود نتیجه گزارش کمیته رسیدگی به وضعیت اینترنت اعلام گردد، قرار شد بررسی و فعالیت این کارگروه تا جلسه بعد شورای عالی فضای مجازی تمدید شود. همین طور قرار شد ضمن گرفتن نظرات تکمیلی متخصصین جهت حل مسائل فنی به بررسی موضوع ادامه داده و بصورت هم زمان راهکارهای عملیاتی رفع مشکلات احصاء، طراحی و تدوین شده و اجرای این اصلاحات نیز از طرف مسئولین دستگاه های ذی ربط شروع شود.
از آن زمان تا کنون شورای عالی فضای مجازی چندین جلسه برگزار کرده اما باوجود آن چه انتظار میرفت و با اتمام مهلت تعیین شده برای کارگروه در هیچکدام از جلسات شورای عالی گزارشی از نتیجه رسیدگی و بررسی کارگروه مأمور رسیدگی به نارضایتی اینترنت، ارائه نشد.
همچنین تا کنون هیچکدام از مراجع ذیربط یعنی وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی که متولی اجرای دستور رییس جمهور بودند دراین زمینه پاسخگو نبوده اند و مردم را از نتیجه بررسی ها باخبر نکرده اند.
این در صورتی است که گرفتاری های مربوط به اینترنت همچنان با مشترکان همراه بوده و باوجود تلاش وزارت ارتباطات برای توسعه پروژه فیبرنوری، مردم هنوز از نامطلوب بودن و عدم پایداری اینترنت در بعضی از نقاط کشور گلایه دارند.
در این میان آن چه بیش از پیش صدای منتقدان را در آورد اعلام و انتشار جدول اختلالات احتمالی اینترنت در نقاط مختلف کشور از طرف شرکت ارتباطات زیرساخت بود که دلیل اختلال را بروز رسانی تجهیزات عنوان می کرد.
عیسی زارع پور، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در همین رابطه در پاسخ کوتاهی به مهر در یک پیامرسان اظهار داشت: این اختلالات مربوط به دان تایم برای ارتقا تجهیزات بوده که در ساعات کم ترافیک انجام شده و در این رابطه شرکت ارتباطات زیرساخت اطلاعیه ای منتشر خواهدنمود.
حجم توسعه شبکه زیاد و زمان بر است...
محمد جعفر پور، مدیرعامل شرکت ارتباطات زیر ساخت نیز درباب جزییات به روزرسانی تجهیزات شبکه به توضیح کوتاهی به خبرنگار مهر اکتفا کرد و اظهار داشت: توسعه شبکه ارتباطی کشور و ارتقا و بهینه سازی در حال انجام می باشد. حجم توسعه شبکه زیاد و زمان بر است به این معنا که تعداد دان تایم هایی که گرفته می شود زیاد است.
وی با اعلان اینکه این پروسه با اپراتورها هماهنگ می شود و جزییات بیشتر در حوزه به روز رسانی عنوان خواهد شد، اظهار داشت: حدودا در کل کشور درحال افزایش ظرفیت هستیم و این افزایش ظرفیت در کل کشور زمان زیادی می گیرد چون فقط در زمان مشخصی می توانیم کار نماییم و نمی توانیم از بامداد تا شب ظرف چند هفته به پایان برسانیم.
مدیرعامل شرکت ارتباطات زیرساخت اضافه کرد: باید در ساعت کم ترافیک شب این کار صورت گیرد بنا بر این زمان می برد.
کاهش زمان تأخیر در شبکه اینترنت
در آخرین اظهار نظر نیز که مربوط به حاشیه هیأت دولت در هفته گذشته می شود، عیسی زارع پور درباره ی اختلال و کیفیت سرعت اینترنت به خبرنگاران به همان کمیته ای که با دستور رییس جمهور تشکیل شده بود اشاره نمود و اظهار داشت: کمیته ای جهت بررسی وضعیت اینترنت تشکیل و در مرکز ملی فضای مجازی جلسات مختلفی اجرا شد. دلایلی استخراج شد که برخی از این دلیلهای تاریخی است و بارها به آن اشاره کردم. در برخی از زیر ساخت های شبکه سرمایه گذاری لازم در گذشته صورت نگرفته، راهکارهای کوتاه مدتی پیشنهاد شد و ما اعلام کردیم الان دو ماهی است که زمان تأخیر در شبکه اینترنت ۳۰ درصد کاهش پیدا کرده انشاالله مسیر هر روز جاری ما است که داریم برای کیفیت شبکه در تلاش هستیم.
وی اضافه کرد: کارهای زیرساختی اساسی انجام می دهیم تا مشکل سرعت اینترنت بصورت ریشه ای حل شود.
زارع پور همین طور اظهار داشت: با پروژه بزرگ فیبرنوری که آغاز نموده ایم و استان به استان درحال امضای تفاهم نامه های آن هستیم، انشاالله سرعت اینترنت را تا هزار مگابیت بر ثانیه افزایش می دهیم.
این اظهارت در صورتی است که بررسی مروری وضعیت سرعت اینترنت موبایل و اینترنت ثابت در ایران طبق گزارش ۶ ماه گذشته مرجع رتبه بندی اینترنت جهانی (اسپید تست) نشان میدهد با وجود افزایش جزئی میانه سرعت اینترنت موبایل و ثابت در بعضی ماه ها در کشور، باتوجه به افزایش سرعت جهانی اینترنت، رتبه کشور روندی نزولی داشته است.
جدول بررسی مقایسه ای وضعیت اینترنت ایران در ۶ ماه اخیر
ماه میلادی ۲۰۲۳
میانه سرعت اینترنت موبایل
رتبه جهانی ایران
میانه سرعت اینترنت ثابت
رتبه جهانی ایران
مارس
۳۶.۳۳
۶۱
۱۱.۵۷
۱۴۶
آوریل
۳۵.۹۸
۶۲
۱۱.۹۷
۱۴۵
می
۳۵.۶۸
۶۴
۱۲.۶۰
۱۴۶
ژوئن
۳۴.۶۵
۶۷
۱۱.۸۰
۱۴۵
جولای
۳۳.۴۴
۶۷
۱۲.۱۱
۱۴۸
آگوست
۳۱.۳۳
۷۲
۱۱.۹۲
۱۵۲
سپتامبر
۳۱.۶۷
۷۵
۱۱.۶۶
۱۵۳
به گزارش تعمیرکار به نقل از مهر، باتوجه به نیاز بیش از پیش کاربران به ارتباطات، انتشار گزارش های معتبر و نامعتبر مختلف از ارزیابی وضعیت اینترنت ایران و همین طور ضعف در اطلاع رسانی از طرف وزارت ارتباطات و مرکز ملی فضای مجازی بنظر می رسد متولیان امر باید ضمن تسریع در برطرف نمودن مشکلات زیرساختی، شفاف سازی و پاسخگویی دقیق و بموقع دراین زمینه را نیز در دستور کار خود قرار دهند تا هم ابهامات دراین زمینه برطرف شود و هم مردم بهتر و در زمان مناسب در جریان دقیق جزییات امور قرار بگیرند.
منبع: تعمیركار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب