تعمیرگاه ستفیکس
معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم:

فعالیت دو پارک علم و فناوری در بعضی استانها درست نیست

فعالیت دو پارک علم و فناوری در بعضی استانها درست نیست

به گزارش تعمیرکار، معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اظهار داشت: فعالیت دو پارک علم و فناوری در بعضی استانها از نظر کارآیی درست نیست؛ نقطه اشتراکی ندارند و نیازمند هستیم هم راستا با هم، فعالیت داشته باشند.



به گزارش تعمیرکار به نقل از مهر، محمدنبی شهیکی تاش امروز (سه شنبه) در نشست روسای پارک های علم و فناوری کشور گفت: باید جهشی در ماده ۱۱ و ۱۲ قانون شکل بگیرد و دقت کنیم زیست بوم تهران متفاوت از شهرهای دیگر است و باید در مناطق غیر برخوردار جریان سازی نماییم.
وی بیان کرد: اکنون ۵۹ پارک فناوری داریم که ۱۴۰ هزار نفر در آن شاغل هستند و ۹ هزار و ۹۸۰ شرکت دانش بنیان، ۲۹۷ مرکز رشد واحدهای فناور داریم. سوال این است که آیا برونداد این مراکز نیز متناسب با گسترش نهادی است؟ شاهدیم بسیاری از پارک های علم و فناوری باید تغییر مسیر داشته باشند و ارتقای کیفی ضروریست. پارک های دستگاهی با مدل متفاوتی کارهای خودرا پیش می برند و باید راهبردهای آنها بازبینی شود.
شهیکی تاش اشاره کرد: فعالیت دو پارک علم و فناوری در بعضی استانها از نظر کارآیی درست نیست؛ نقطه اشتراکی ندارند و نیازمند هستیم هم راستا با هم، فعالیت داشته باشند. نرخ رشد و آهنگ رشد واحدهای فناور و دانش بنیان نیاز به بازبینی دارد و باید متناسب با ظرفیت نهادی بازبینی های لازم صورت گیرد.

پارک های علم و فناوری پردیس و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان الگو هستند

معاون فناوری و نوآوری وزیر علوم اظهار داشت: پارک ها را در سه سطح استانهای صنعتی، نیمه صنعتی و صنعتی ضعیف بررسی کردیم، پارک ها وضعیت خوبی نداشتند و باید ارتقای مسیر داشته باشیم. پارک فناوری پردیس و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان دو نماد پیشرانه پارک است و نقش آنها در سطح ملی و بین المللی است.
وی توضیح داد: ماموریت های تخصصی برای پارک ها تعریف کردیم؛ بطور مثال پارک های تراز یک باید در گسترش زیرساخت فناوری، ایجاد الگوی انتشار فناوری و توسعه، ایجاد مدل مشترک با صنعت و بخش های مطالعه و توسعه فعالیت داشته باشند. همین طور پارک های سطح دو در عرصه گسترش زیرساخت فناوری، گسترش زیرساخت کارگاهی و نیمه صنعتی باید ارتقای بودجه داشته باشند. در پارک های سطح سه سرمایه گذاری بر منابع انسانی خیلی مهمست و باید کار جدی صورت گیرد.

لزوم افزایش بودجه پارک های علم و فناوری

معاون وزیر علوم اشاره کرد: باید پایه بودجه در همه پارک ها افزایش پیدا کند و در مدل اختصاص منابع نیز توافقاتی داشتیم. در میان ۵۹ پارک ماموریت بر طبق ظرفیت تعریف کردیم و اهتمام می نماییم منابع محدود را بصورت شایسته اختصاص دهیم.
وی بیان کرد: در عرصه اراضی پارک ها مشکلات و موانع مرتفع شده است و اختیارات را به مدیران پارک ها دادیم. همین طور ماده 12 قانون جهش تولید دانش بنیان که درباب اعتبار مالیاتی است، با اهمیت ترین معیار ارزیابی روسای پارک ها است. دراین خصوص نیز وضعیت خوبی ندارند و باید زمان و اعتبار ویژه ای به آن اختصاص یابد.
شهیکی تاش گفت: الگوی کسب وکار پارک دانشگاهی با پارک منطقه ای متفاوت می باشد. طبق آمار از میان ۲۹۷ مرکز رشد، تنها ۴۰ مرکز رشد بصورت تخصصی فعالیت می نمایند. مراکز رشد در ۴ سطح اولویت بندی می شود و از این به بعد تنها مراکز رشد در سطح ۱ و ۲ حمایت می شوند و بقیه باید منحل شوند.
معاون وزیر علوم اشاره کرد: در عرصه ماده ۱۱ باید جهش معنادار شکل بگیرد. و پیگیری مستمر نیازمند است. پارک های علم و فناوری باید در هفته پژوهش امسال بصورت جدی و هدفمند فعالیت داشته باشند. تهیه اطلس سرمایه گذاری، یکی دیگر از ماموریت پارک ها در هفته پژوهش است. باید در زیرمجموعه این اطلس، پروژه زیرساختی مشارکتی تعریف شود.



منبع:

1403/08/16
09:00:10
5.0 / 5
95
تگهای خبر: پارك فناوری , دستگاه , شركت , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار