تعمیرگاه ستفیکس
عضو كمیسیون صنایع و معادن مجلس:

باید منابع خرد پراکنده در سطح جامعه، بسمت تولید سوق یابند

باید منابع خرد پراکنده در سطح جامعه، بسمت تولید سوق یابند

به گزارش تعمیرکار، خراسان رضوی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار داشت: افزایش سرمایه گذاری در تولید به این معناست که منابع خُردی که در سطح جامعه پراکنده شده اند، بسمت تولید و ایجاد ارزش افزوده مضاعف سوق یابند.


احسان قاضی زاده هاشمی در گفتگو با ایسنا با اشاره به انتخاب «سرمایه گذاری برای تولید» بعنوان شعار سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری، اظهار داشت: در سالهای اخیر، محور اصلی شعارهای سال همواره موضوعات اقتصادی و بخصوص تمرکز بر تولید بعنوان بزرگترین پیشران اقتصاد کشور بوده است. تا آن زمان که ما نتوانیم ظرفیتهای تولیدی خویش را در زمینه های مختلف افزایش دهیم و استقلال اقتصادی مان را حفظ نماییم، ناگزیر خواهیم بود که به واردات گسترده تری از انواع کالاها و محصولات متوسل شویم. رونق تولید و جهش آن می تواند بعنوان نقطه عطفی برای رشد صادرات کشور عمل کند. زمانیکه تولید ما صادرات محور شود، به تبع آن منابع ارزی و درآمدی کشور ارتقاء خواهد یافت و پول های جدیدی به چرخه اقتصادی ایران وارد می شود.
وی اضافه کرد: این وضعیت به معنای رونق کسب وکار، شکوفایی تولید، افزایش اشتغال و رشد کارآفرینی است که در نهایت افزایش ثروت ملی و ارتقاء نرخ رشد اقتصادی را به دنبال دارد. با رسیدن به نرخ رشد اقتصادی مطلوب، ما شاهد افزایش سطح درآمد خانوارهای ایرانی خواهیم بود که نتایج اجتماعی و فرهنگی مثبتی را بهمراه دارد. این افزایش منابع مالی نه تنها توان اقتصادی کشور را تقویت می کند، بلکه سبب کاهش صدمه های اجتماعی هم می شود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: برای ارتقاء توان تولیدی مان در سال ۱۴۰۴، نیازمند سرمایه گذاری در زیرساخت ها هستیم. باید بخش های مولد را تأمین مالی کنیم؛ یعنی سرمایه هایی که در قسمت های غیرمولد قرار دارند، باید بسمت بخش های مولد هدایت بشوند تا از مزایای آنها بهره برداری نماییم. بخصوص سرمایه های سرگردان و سرمایه هایی که در حوزه های غیرمولد استفاده شده اند، باید بسمت حوزه های تولیدی سوق پیدا کنند. این انتقال نه تنها تبعات و عوارض ناشی از کارهای غیرتولیدی و چرخش پول های بزرگ را می کاهد، بلکه با سرمایه گذاری در قسمت های مولد، به رونق و جهش تولید کمک می نماید.
نماینده مردم فریمان و سرخس در مجلس بر لزوم اصلاح سیاستهای ارزی تأکید و بیان کرد: این اصلاحات باعث می شود که ارز حاصل از صادرات به راحتی وارد چرخه اقتصاد کشور شده و در قسمت های مولد به کار گرفته شود و به رشد و بهبود کیفیت محصولات ایرانی کمک نماید. تحقق این امر نیازمند سیاستگذاری های دقیق است. مجلس شورای اسلامی در سالهای اخیر اختیارات قابل توجهی را به بانک مرکزی در زمینه سیاستهای ارزی اعطا کرده است و الان بانک مرکزی باید از این اختیارات استفاده تا تصمیمات مؤثری را برای تدوین سیاستهای ارزی مناسب اتخاذ کند. با این رویکرد، می توانیم به آینده ای روشن و شکوفا در اقتصاد کشور امید داشته باشیم.
قاضی زاده هاشمی با اشاره به اینکه ما هم اینک قوانین مناسبی داریم که می توانند به شکوفایی اقتصاد کشور کمک کنند، عنوان کرد: یکی از این قوانین مهم، قانون تأمین مالی زیرساخت های بخش تولید است که در سال ۱۴۰۳ نهائی شد. این قانون به اختیارات بانک مرکزی مربوط می شود و در امتداد بهبود وضعیت اقتصادیست. اما برای اینکه این قوانین به درستی اجرا شوند، باید دو اتفاق رخ دهد؛ نخست افزایش نظارت مجلس بر اجرای قوانین است. باید بررسی نماییم که این قوانین تا چه حد به اجرا درآمده و تا چه اندازه اختیارات داده شده به بانک مرکزی و بانک ها، در امتداد رونق تولید به کار گرفته شده است.
وی افزود: علاوه بر این، ما به تقویت صادرات و بازگرداندن منابع ارزی حاصل از صادرات به داخل کشور نیازمندیم. این امر به تقویت چرخه تولید کمک کرده و سبب ارتقاء وضعیت اقتصادی کشور می شود. بنابراین، توجه همزمان به نظارت مؤثر بر اجرای قوانین و رونق صادرات، عامل کلیدی برای ارتقاء اقتصاد و تولید داخلی است. قوانین موجود ما مترقی هستند و می توانند به شکل دهی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در کشور کمک کنند. البته امکان دارد این قوانین احتیاج به اصلاحات و بازبینی هایی داشته باشند، در چنین مواردی مجلس با جدیت نسبت به بازبینی و اصلاح اقدام خواهدنمود.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس اضافه کرد: بعنوان مثال، در قسمت معادن دو مبحث مهم مطرح است؛ نخست لزوم اصلاح قانون معادن است که در صورت انجام، می تواند تأثیرات مثبتی بهمراه داشته باشد. دومین موضوع، طرح در ارتباط با معادن زغال سنگ است که هم اکنون در کمیسیون صنایع و معادن مجلس درحال بررسی است. این طرح می تواند به ارتقاء تولید زغال سنگ در کشور کمک نماید. حالا یکی از این طرح ها به صحن مجلس ارسال شده و دیگری هم درحال بازبینی و طی مراحل مطالعاتی و جمع بندی در کمیسیون است. این تلاش ها نمایانگر عزم و اراده مجلس برای بهبود و ارتقاء حوزه معادن و رشد تولید ملی است.
قاضی زاده هاشمی اصلی ترین نکته برای تحقق شعار سال را اراده قوی دانست و اشاره کرد: باید از رویکرد های صرفا شعارگرایانه فاصله بگیریم و عملگرایانه اقدام نماییم. در نهایت، هدف اصلی اینست که منابع مالی کشور بسمت تولید هدایت شود. افزایش سرمایه گذاری در تولید به این معناست که منابع خردی که در سطح جامعه پراکنده شده اند، بسمت تولید و ایجاد ارزش افزوده مضاعف سوق یابند. بدین ترتیب، توان اقتصادی کشور به رشد تولید معطوف خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه منافع حاصل از فروش تولیدات و رونق بخش های اقتصادی باید باردیگر به خود جامعه بازگردانده شود، اظهار داشت: این منافع باید در داخل ایران صرف گردد تا از خروج سرمایه به کشورهای دیگر جلوگیری شود. باید تلاش نماییم که سرمایه گذاری ها و منافع اقتصادی به نفع جامعه ما و با اثرگذاری ملموس در جغرافیای کشورمان باشد، نه اینکه بیشتر به نفع کشورهای خارجی یا مجموعه هایی شود که هیچ ارتباطی با ما ندارند. در این راستا، با همت و اراده جمعی می توانیم به اهداف خود نائل شویم و به رونق تولید و آبادانی کشور کمک نماییم.




منبع:

1404/01/03
13:36:42
5.0 / 5
31
تگهای خبر: اقتصادی , محصولات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان تعمیركار
SetFix تعمیرکار