با تلاش پژوهشگران آمریكایی صورت می گیرد
دارورسانی به بدن با كمك یك هیدروژل مبتنی بر پروتئین
به گزارش تعمیركار پژوهشگران آمریكایی، نوعی هیدروژل ابداع نموده اند كه مبتنی بر نوعی پروتئین است و می تواند به انتشار دارو در بدن كمك نماید.
به گزارش تعمیركار به نقل از ایسنا و به نقل از ساینمگ، شاید بزودی یك سیستم دارورسانی در اختیار داشته باشیم كه مبتنی بر یك پروتئین قابل تجزیه زیستی است و می تواند بیشتر از دو هفته در بدن باقی بماند تا انتشار دارو به صورت پایدار صورت گیرد.
پژوهشگران "مدرسه مهندسی تندن دانشگاه نیویورك"(Tandon)، در یك پژوهش بینارشته ای موفق شدند اولین هیدروژل مهندسی شده را ابداع كنند كه با این معیارها سازگار است و می تواند به پیشرفت دارورسانی، مهندسی بافت و عرضه داروهای ترمیمی در آینده كمك نماید.
هیدروژل ها، شبكه های سه بعدی پلیمر هستند كه در واكنش به محرك های فیزیكی یا شیمیایی، از محلول به ژل تبدیل می شوند. این ماتریس های پلیمری می توانند محموله هایی مانند مولكول های كوچك را محاصره كنند یا یك چارچوب ساختاری را برای كاربردهای مهندسی بافت عرضه كنند.
پژوهشگران به سرپرستی "جین كیم مونتكلار"(Jin Kim Montclare)، استاد مهندسی شیمی دانشگاه نیویورك و نویسنده ارشد این پژوهش، در بررسی خود موفق شدند جزئیات به وجود آمدن یك هیدروژل متشكل از یك پروتئین را عرضه كنند كه خصوصیت هایی شبیه به هیدروژل های مصنوعی دارد. هیدروژل های پروتئین بیشتر از هیدروژل های مصنوعی، قابل تجزیه زیستی هستند و به اتصال دهنده های عرضی شیمیایی و سمی نیازی ندارند.
مونتكلار اظهار داشت: این اولین هیدروژل پروتئین است كه نسبت به گرما واكنش نشان داده است و بر مبنای پروتئینی ابداع شده كه در دمای پایین و بدون احتیاج به عوامل خارجی، از محلول به ژل تبدیل می شود. این پژوهش، پیشرفت بزرگی به حساب می آید چونكه هیدروژل های مبتنی بر پروتئین، در حوزه زیست پزشكی بسیار مناسب هستند.
این گروه پژوهشی طی آزمایش هایی، یك مولكول كوچك را به همراه هیدروژل پروتئین در كپسول قرار دادند و دریافتند كه این مولكول كوچك، باعث افزایش دما و یكپارچگی مكانیكی می شود و امكان انتشار دارو را در یك بازه زمانی مشخص فراهم می آورد.
به جهت اینكه واكنش هیدروژل های پروتئین نسبت به دماهای مشخص تنظیم شوند و برای رساندن داروهای گوناگون به كار بروند، به پژوهش های بیشتری نیاز است.
این پژوهش، در مجله "Biomacromolecules" به چاپ رسید.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب